Behaal een hoge conversie

Conversie is synoniem voor omzetting. Op internet wordt conversie gebruikt als begrip om aan te geven in hoeverre het sitebezoek wordt omgezet naar het conversiedoel. Het conversiedoel is in veel gevallen dat er een bestelling of betaling wordt gedaan of dat de websitebezoeker contact opneemt met de verkoopafdeling.

Het percentage van de gebruikers dat bijdraagt aan het conversiedoel is het conversieratio. Er zijn veel factoren die bepalen of dit conversieratio hoog of laag is. Bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van uw website zijn belangrijke factoren die de conversie bepalen.

Conversie is dus het belangrijkste kenmerk van een site. Toch wordt er door veel site-eigenaren onvoldoende naar gekeken. Uw ultieme doel is uiteraard dat de conversie zo hoog mogelijk is. Dat betekent dat uw site relevante bezoekers trekt die vinden wat ze zoeken en doen wat u graag wilt dat ze doen; in veel gevallen bijdragen aan uw omzet!

Cordileon heeft de kennis en tools in huis om de conversie van uw site te meten en te verhogen. Laat ons u helpen bij het bepalen van de juiste webstrategie voor online succes.